Temesvári Keresztény Magyar Egyetemisták Közössége
"Mindenki téged keres"
Mk 1,37
2008. Nov. 25.

25 év

Hogy megtudd, mennyit ér egy másodperc, kérdezd meg az autóst, akinek nem sikerült elkerülnie a balesetet. Hogy megtudd mennyit ér egy perc kérdezd meg az utast, aki lekéste a vonatot. Hogy megtudd mennyit ér egy nap kérdezd meg a családot, aki épp elveszített valakít. Hogy megtudd mennyit ér egy hónap kérdezd meg az anyukát, aki koraszülöttet hozott a világra. Hogy megtudd mennyit ér egy év, kérdezd meg a diákot, aki évet ismételt. Hogy megtudd mennyit ér 25 év, kérdezd meg a TEKMEK-et, aki ebben az évben ünnepli huszonötödik születésnapját.

Egy ember életében 25 év nagy dolog, de úgy érzem, egy közösség életében még nagyobb, mert több embertõl függ, több ember szeretetétõl, összetartásától, elkötelezetségétõl. A TEmesvári Keresztény Magyar Egyetemisták Közössége, TEKMEK, bebizonyította, hogy életképes, virágzó közösség. Én a kevesebb mint huszonöt évemmel szervezõként úgy éreztem, hogy valami nagynak vagyok a része, valaminek, ami már akkor is létezett, amikor én még nem voltam a világon. Jó volt naponta találkozni, készülni, szervezni, próbálni és végül élvezni a munkánk gyümölcsét. Az ima, az emlékszoba, az elõadás, a szentmise és végül, de nem utolsó sorban a bál, mind mind arra szolgáltak, hogy a régi tekmekesek, a vendégek, a lelkészek és persze a jelenlegi tekmekesek jól érezzék magukat és megünnepeljék közösségük 25. születésnapját.

Nekünk tekmekeseknek nagy ajándek ez a közösség, olyan mint egy második család, ahol olyan emberek vannak, akik szeretnek és megértenek. Hálát adunk az Úrnak a 25 évért amit adott és kérjük, hogy adjon még nagyon sokszor ennyit.

 

Kati

 

 

A 25 Éves Jubileumi találkozó nem jöhetett volna létre támogatóink segítsége nélkül. Ezúton is köszönünk nekik mindent!

      Temesvári Római Katolikus Püspökség
      Temesvár - Erzsébetvárosi Római Katolikus Plébánia es Szalvatoriánus Kolostor
      Eurotrans Alapítvány
      Integratio Alapítvány
      Bartók Béla Elméleti Líceum
      B.Media Research K.F.T.
      Denisa-Do K.F.T.
      Eurostructur K.F.T.
      Formfit K.F.T.
      Gall Print K.F.T.
      Öcsi K.F.T.
      Pink Panther Vendéglõ
      Rufay K.F.T.
      Scabello Teliv K.F.T.
      Sebi & Reni K.F.T., Túrterebes
      Tifel K.F.T.
      Topado K.F.T.
      Univops K.F.T.

« Vissza 

Program

  • Minden hétfõ este találkozunk 20:00-tól találkozunk a kolostorban.

  • Kiemelt programok:
  • Nov. 6-8. Kirándulás.
  • Nov. 9. Barazsuly István  - Hol a határ?
  • Dec. 11-13. Lelkigyakorlat

Képgaléria

Linkek