Temesvári Keresztény Magyar Egyetemisták Közössége
"Mindenki téged keres"
Mk 1,37
2008. Nov. 26.

Keressük együtt a Karácsonyi csodát!

Sokszor adunk hírt arról hogy mi történik házunk táján, miket szervezünk a közösségért vagy éppen másokért. Most viszont egy olyan programsorozatról szeretnék szólni ami elsõsorban arra hivatott hogy mindenki személyes lelki növekedését és töltekezését szolgálja.
      Nemsokára elérkezik advent, a várakozás és az elõkészület ideje, ez az idõ lehetõséget kínál számunkra, hogy kicsit megálljunk és tudatosan készüljünk a karácsony titkának befogadására. És ebben az elõkészületben a TEKMEK három programmal is szeretne mindenki segítségére sietni:


1. Szállást keres a Szent Család

      Immáron harmadik éve kerül megszervezésre a TEKMEKben a "Szállást keres a Szent Család", amely egy régi népi hagyományból született, pontosabban annak ujjáélesztésébõl. Távol az otthon és a család melegétõl, de mégis családias hangulatban ünnepelünk minden egyes adventi vasárnap estét. Figyelemmel kísérve és végigjárva a Szent Család útját, mi is vasárnap esténként útrakelünk és felkeressük valamelyik TEKMEKes otthonát ahol az elõre megbeszélt vendégváró csoport fogadja közösségünket, közös énekléssel, gyertyagyújtással, imával és vacsorával. Szeretettel várunk téged is, hogy jelenléteddel szebbé tedd a várakozás idõszakát.

2. Lelkigyakorlat - Jakabos Barnabás SJ

    A "Szállást keres a Szent Család" mellett, hagyományunkhoz az adventi lelkigyakorlat is hozzá tartozik. Ilyenkor lehetõségünk nyílik arra, hogy ráhangolódjunk a karácsony hangulatára, magunkba nézzünk, esetleg elszámoljunk a hátunk mögött hagyott évrõl és, a legfontosabb, közösségben közeledni a legszebb ünnephez, a szeretett ünnepéhez. Ezért nagy szeretettel várunk mindenkit december 12 - 14.  között a TEKMEK adventi lelkigyakorlatára a Marienheim Ifjúsági házba!

3. TEKMEK Mikulásozás

    Gyereknek lenni jóóóó, ezért mi is minden évben nagy lelkesedéssel és gyermeki örömmel várjuk a Mikulást, aki bizony a TEKMEK csizmáját sem felejti el, ezért december 6-ra mindenki fényezze ki és persze a Mikulásról sem feledkezünk el, így mindenki gondolkodhat egy szép elõadáson, amivel a Mikulást és persze egymást is megajándékozhatjuk. Emellett mindenki hozzon magával egy szimbolikus ajándékot amivel majd megajándékozhat valakit. Mert ugye jó kapni, de ugyanakkor jó adni is?!!!
                                                                                                                            Szabi
« Vissza 

Program

  • Minden hétfõ este találkozunk 20:00-tól találkozunk a kolostorban.

  • Kiemelt programok:
  • Nov. 6-8. Kirándulás.
  • Nov. 9. Barazsuly István  - Hol a határ?
  • Dec. 11-13. Lelkigyakorlat

Képgaléria

Linkek