Temesvári Keresztény Magyar Egyetemisták Közössége
"Mindenki téged keres"
Mk 1,37
2009. Jan. 14.

Új megyés püspöke lesz Nagyváradnak

Tempfli József, nagyváradi római-katolikus megyéspüspök nyugdíjba vonul. XVI. Benedek pápa Böcskei László temesvári vikáriust nevezte ki a helyébe.

 

A Karácsony esti szentmisén Tempfli József bejelentette: Böcskei László ünnepélyes felszentelésére a váradi Bazilikában kerül sor, 2009. március 7-én. Eddig az idõpontig még a jelenlegi fõtisztelendõ látja el a megyéspüspöki teendõket.

Tempfli József tizenkilenc évig szolgált fõpásztorként Nagyváradon, több éve kérte már a Vatikánt, hogy helyezze nyugdíjba. Kérésének most tett eleget a pápa, aki egy fiatal vezetõt nevezett ki a nagyváradi egyházmegye élére.

Böcskei László 1965-ben született a Temes megyei Gátalján. Szülõhelyén érettségizett, teológiai tanulmányait a Gyulafehérvári Római Katolikus Hittudományi Fõiskolán végezte. 1990. június 24-én szentelték pappá Temesváron. Rövid ideig a temesvári erzsébetvárosi plébánián segédlelkészként tevékenykedett, majd 1991. januárjában Kräuter Sebestyén megyés püspök titkárává nevezte ki. 1999. augusztus 28-tól az általános helynöki és püspöki hivatalvezetõi feladatot látta el, 2003. január 15-én II. János Pál pápa a prelátusi címet adományozta számára.


Petri Csilla
nagyvarad.ro
« Vissza 

Program

  • Minden hétfõ este találkozunk 20:00-tól találkozunk a kolostorban.

  • Kiemelt programok:
  • Nov. 6-8. Kirándulás.
  • Nov. 9. Barazsuly István  - Hol a határ?
  • Dec. 11-13. Lelkigyakorlat

Képgaléria

Linkek