Temesvári Keresztény Magyar Egyetemisták Közössége
"Mindenki téged keres"
Mk 1,37
2009. mrc. 25.

A hétköznapi csodák helye

Március 20-22. között kilenc tekmekes a dévai Szent Ferenc Alapítvány mindennapjaiba tekintett bele. Sokat hallhattunk a sajtóban errõl az alapítványról, de a hely hangulatát szerintem még a pompás szavak vagy a jól sikerült fényképek sem adhatják vissza teljesen.
Három napig egy gyermekvárosban élhettünk: több mint ötven gyermekkel fogyaszthattuk el a reggelinket, ebédünket, vacsoránkat, együtt játszhattunk kicsikkel és nagyobbakkal, meghitt hangulatú szentmisén énekelhettünk a sok csilengelõ gyermekhanggal.
A legnagyobb feladatunk, amelytõl nem kevés félelmünk volt a szombat délelõtti foglalkozás volt az ovisokkal. A gyerekek megjelenése után azonban megszûnt minden aggodalmunk és mindenki megtalálta a helyét: volt, aki arcfestéssel foglalkozott, volt, aki magát engedte kifesteni a szorgos gyerekek által, volt, aki körjátékokat játszott az apróságokkal, volt, aki lufikat fújt és részt vett a kicsik hancúrozásában, volt, aki mesét olvasott, volt, aki színezett. A játszótérig megtett séta pedig bebizonyította azt is, hogy szükség esetén még négy gyereket is tudunk kézenfogva vezetni Micimackót énekelve.A foglalkozás végén elmondhattuk, hogy sikerült minden gyereknek egy mosolyt csalni az arcára, ami nagyon sokat jelent.
Vasárnap elláttogattunk Bethlen Gábor marosillyei szülõházába, ami az alapítvány tulajdonába került nemrég és felújítás alatt áll. Megtekinthettük egy igazi gróf kíséretében Erdély legnagyobb klasszicista épületét, ami Marosnémetiben található és szintén restaurálás alatt áll. A déli szentmise után pedig egy kellemes órát tölthettünk el fiú és lány családoknál, elbeszélgethettünk a legkisebbektõl a legnagyobbakig mindenkivel és a mindennapi élet mentérõl kérdezhettünk a nevelõktõl.
A kirándulás alatt megtapasztalhattuk, hogy a gyermekvárosban minden nap mozgalmas és színes, minden nap történnek csodák, hiszen ott az apró, számunkra néha jelentéktelennek tûnõ ajándékokat is megbecsülik. Az elindulásunkkor integetõ gyermekek és a nevelõk meghívása arra utal, hogy a hétköznapi csodák helyére visszavárnak minket, mert mi is segíthetünk.Molnár Tímea-ImolaKépgaléria

« Vissza 

Program

  • Minden hétfõ este találkozunk 20:00-tól találkozunk a kolostorban.

  • Kiemelt programok:
  • Nov. 6-8. Kirándulás.
  • Nov. 9. Barazsuly István  - Hol a határ?
  • Dec. 11-13. Lelkigyakorlat

Képgaléria

Linkek