Temesvári Keresztény Magyar Egyetemisták Közössége
"Mindenki téged keres"
Mk 1,37
2009. Apr. 22.

Az idén is volt Passió

     Ezen év Virágvasárnapján is sor került, a TEKMEKesek elõadásában, a Passió, Jézus szenvedéstörténetének elõadására.
     Az idén Mária szemszögébõl szemléltük az eseményeket. A Szûzanya igenje volt az elsõ lépés az Üdvösségtörténet felé. Egy fiatal lány, aki valószínûleg nem is értette igazán az angyal által hozott hírt, igent mondott az isteni tervre, elvállalta, hogy  általa teljesüljön be számos prófáta jövendölése.
       Igent mondott. Ám ezzel az igennel aláírta azt a szerzõdést, amely nemcsak dicsõséges anyává tette, hanem a fájdalmak asszonyává is. Általa testesûlt meg az igaz Világosság. Felnevelte a Fiút, aki diadalmaskodott ott ahol, kezdve Ádámtól, kudarcot vallott az emberiség. Az asszony, aki áldottabb minden asszonnynál - és az asszonny, aki szerencsétlenebb minden asszonynál - az asszony, aki egyetlen lépést sem került el a Kálváriához vezetõ útról. Végigszenvedte minden percét. Õ is magára vette bûneinket.
         Jézus a Szûzanyával együtt magára vette bûneinket, Passiójátékunkban ezt egy húsz méteres vászondarabbal próbáltuk kifejezni, melyen lábnyomaink között rajzolódtak ki Jézus arcvonásai. A leterített vászondarabon a hívek is ott hagyták lábnyomaikat. Ezzel szerettük volna érzékeltetni, hogy mindannyian érintettek vagyunk a Szenvedéstörténetben. Mindannyian vétkezünk. Jézus a jelen bûneiért is meghalt, nemcsak a tegnap embere tette Isten Fiának vállaira a keresztet hanem a ma embere is. A vászondarabon lévõ erõs lábnyomok sem  tudták eltorzítani a Megváltó arcvonásait, ahogy a rossz sem gyõzedelmeskedhet a jó felett. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a gonoszság, az irígység, a rosszaság nem torzíthatják el az igazi értékeket.
         Mint elsõéves és újonc a TEKMEKben, sokat nyújtott az az egy hét amit a Passiójáték elõkészítésére szántunk és maga a bemutatás. Mindig elcsodálkozom azon, hogy miként mozgat meg Isten fiatalokat. Mindannyian már fáradtak voltunk este nyolc órakkor, egyesek egyetemrõl, mások egyetem után munkába mentek és onnan jöttek próbára, de a lelkesedés mindenkiben ott volt. Szerettünk volna valami értékeset együtt létrehozni. A Szentlélek kegyelme által sikerült mélyebben átérezni és átéreztetni azt amit játszottunk.
        Ne csak Húsvétkor elmélkedjünk arról, amit Jézus tett értünk!

« Vissza 

Program

  • Minden hétfõ este találkozunk 20:00-tól találkozunk a kolostorban.

  • Kiemelt programok:
  • Nov. 6-8. Kirándulás.
  • Nov. 9. Barazsuly István  - Hol a határ?
  • Dec. 11-13. Lelkigyakorlat

Képgaléria

Linkek