Temesvári Keresztény Magyar Egyetemisták Közössége
"Mindenki téged keres"
Mk 1,37
2008. mj. 29.

Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó

Mint rendhagyó eseményre való készülést, napirendre tûzte a TEKMEK. A megbeszélésén aggódalomra találtunk okot, fõképp az idõ és befogható ember hiány miatt. Sajnos ez az általánosság, tény nem maradhat figyelmen kívül, hogy ha szabad, minõségi idõtöltésrõl van szó, azt minél önzõbben magunkra fordítanánk. A kiértékeléseken átküzdve magunkat, fontolóra vettük a fellépésünk mikéntjét... a bizonytalanságban nem tántorodott el a kis csapat.
Távolságtartó voltam, nem értve milyen elõadásra vállalkoznék. Úgy jött el a május 24.-ei este, megérkeztem a Líra terembe a "csoportok kultúrális programját" szemügyre venni. De ott két perc alatt a színpadon találtam magam, a sûrgés-forgásban, hogy próbáljunk. Láttam örömmel és visszakozás nélkül csatlakoztak még. Az árnyékainktól való szabadulás témájára építõ, árnyékdal címû darabot játszottunk. Idegenkedésem megszegyénítõen a darab egyszerû és nagyszerû volt. De még inkább tetszett a próbán tapasztalt összetartás és igyekezet.
Elõre örültem az elõadás, a TEKMEK bizonyítványának, mert az idõk jelei hiába riogattak. Ismerve, szeretve azt aki egymaga emberiséget mentett meg, hogy is ne hordoznánk saját keresztünket és szolgálnánk, mint magunkat barátainkat is? Jött a hír, mi kezdünk és visszahúzott az árnyékdalt bevezetõ szöveg, illetve a rá árnyékot vetõ csenevész, "ösztönös" hurrogás. De hamarosan románul is elhangzott a bevezetõ, az elõadás nyitányától pedig kitüntetõ figyelem lett úrrá a nézõtéren.
Nagyon fülelt a közönség - csak nyújthatott valamit. Én is örültem, s köszönöm, hogy részt kaptam benne, jelen volam. Nem csak azért, mert az elõadás tetszett, köszönetek, elismerések követték még jó pár napig. Hanem egyszerûen, mert csuda jó érzés hálásnak lenni.

 

Laci

« Vissza 

Program

  • Minden hétfõ este találkozunk 20:00-tól találkozunk a kolostorban.

  • Kiemelt programok:
  • Nov. 6-8. Kirándulás.
  • Nov. 9. Barazsuly István  - Hol a határ?
  • Dec. 11-13. Lelkigyakorlat

Képgaléria

Linkek