Temesvári Keresztény Magyar Egyetemisták Közössége
"Mindenki téged keres"
Mk 1,37
2009. okt. 21.

Veni Sancte - bevezetõ gondolat

Az életünk döntések sorozatából áll. Döntésekébõl, melyeknek kisebb vagy nagyobb jelentõséget adunk, döntésekbõl amelyeket egyedül, vagy mások befolyására hozunk meg.
Egy fiatal számára ilyen döntést jelent a továbbtanulás kérdése. Elhatározta, hogy Temesváron fog továbbtanulni, bentlakásban fog lakni, és igenis bebizonyítja, hogy egyedül is képes boldogulni. Azonban pár nap elteltével rájön, hogy ez nem is megy olyan könnyen. Távol van mindentõl, újak a tanárok, az osztálytársak, újak a helyek és a problémák. Rájön, hogy támaszra, barátokra, egy közösségre van szüksége.
Manapság már sok lehetõsége nyilik : a bentlakásban lelhet barátokra, csatlakozhat valamelyik egyetemi ligához, sõt magyar közösségbõl is választhat.
Vagy, keresztény neveltetése, értékrendje és igényei folytán csatlakozhat hozzánk, a TEKMEK-hez. Ezáltal egy olyan közösség részévé válhat, amely a mai materialista világban nem szégyenli megvallani Istent, nem szégyenli Õt helyezni legtöbb tevékenységének és programjának középpontjába. Egy olyan közösséghez tartozhat, amelynek tagjai meg mernek nyílni az imában Isten és egymás elõtt, ezáltal is erõsítve egymásban a kölcsönös biztonság és hovatartozás érzését. Azok közé tarthozhat, akik egymás kezét fogva éneklik a Miatyánkot, de akik tudnak civilizált módon akár hajnalig szórakozni és bulizni amint lehetõség nyílik rá.
Folytathatnám a sort, de inkább az idei mottónkra hivatkoznék : "Gyertek és meglátjátok" . Gyertek, és ne féljetek közénk jönni, megszólitani minket. Gyertek, mert mi nagy-nagy szeretettel várunk benneteket. Gyertek, hogy együtt ápoljuk Temesváron az immár 25 éves keresztény magyar egyetemisták hagyományait és örökségét.
"Gyertek, és meglátjátok", hogy megérte eljönni.

 

Lakatos Levente

 

« Vissza 

Program

  • Minden hétfõ este találkozunk 20:00-tól találkozunk a kolostorban.

  • Kiemelt programok:
  • Nov. 6-8. Kirándulás.
  • Nov. 9. Barazsuly István  - Hol a határ?
  • Dec. 11-13. Lelkigyakorlat

Képgaléria

Linkek