Temesvári Keresztény Magyar Egyetemisták Közössége
"Mindenki téged keres"
Mk 1,37
2009. okt. 31.

GÓLYATÁBOR A JAVÁBÓLEgy igazi élményteli hétvégében volt részünk az elmúlt napokban, október 23. és 25. között Oravicabányán, a TEKMEK-es gólyatáborban. 

E napokat leginkább a nevetés, a kikapcsolódás és az egymásra figyelés jellemezte. Jó volt együtt lenni olyan emberekkel, akik között fontosnak érzem magam, akik segítségére bármikor számíthatok és akikkel öröm együtt lenni. A TEKMEK számomra olyan közösség, ahol igazán saját magam tudok lenni, segít a hitben való növekedésemben és ahol úgy érzem, igazi barátokra lelhetek.

A szombati napot közös imával kezdtük, ahol mindenki levethette magaról az õt körülvevõ burkot, és ezáltal is közelebb kerülhettünk egymáshoz. Késõbb meglálogattuk a máriacsiklovai templomot, ami szinte megközelíthetetlen volt a rengeteg katicabogártól, de ettõl eltekintve nagyon jól éreztük magunkat. Az egész délután játékkal, nevetéssel és szórakozással telt el.

Este, vacsora után elérkezett a várva várt "gólyaszivatás", ahol Noé fiai (vagyis mi) a nagy özönvíz közepébe csöppentünk, ezért elõször az özönviz ellen védõ ruhát kellett készítenünk magunknak szemeteszacsikból, ami után nagyon viccesen néztünk ki. Ezután egy történetet kellett kitaláljunk arról, ahogyan felkerültünk a bárkára, pár megadott szavat felhasználva. A legérdekesebb próbának a "vizes" próba bizonyult, amikor egy vízzel tele edénybõl kellett kimernünk a vizet egy pohár segítségével, amit csak a szánkkal volt szabad megfognunk, közben a közönség jól szórakozott, de mi is. A következõ feladat az akadálypálya volt, majd megtudtuk, hogy süllyed a bárkánk, és ki kellett úsznunk a hullámzó tengerbõl, de ez nem okozott gondot, mert szerencsénkre volt úszósapkánk és búvárszemüvegünk is. Végül, miután sikeresen teljesítettünk minden feladatot, hivatalosan is TEKMEK tagok lettünk a gólyaeskü letételével.
Mindezért köszönet illeti azokat az embereket, akik sokat tettek azért, hogy mindenki jól érezze magát.
Mint vasárnap, a közös szentmise után a személyes beszámolókból kiderült, senki sem várta, hogy hazamenjünk, és jó volt hallani, hogy ez volt ez eddigi egyik legjobb gólyatábor.

A többi gólya nevében is bátran kijelenthetem, hogy nagyon jól szórakoztunk, és köszönjük, hogy figyeltetek ránk és befogadtatok nagyszerû közösségetekbe...mert jó tartozni valahová...


György Noémi
friss Tekmekes
« Vissza 

Program

  • Minden hétfõ este találkozunk 20:00-tól találkozunk a kolostorban.

  • Kiemelt programok:
  • Nov. 6-8. Kirándulás.
  • Nov. 9. Barazsuly István  - Hol a határ?
  • Dec. 11-13. Lelkigyakorlat

Képgaléria

Linkek