Temesvári Keresztény Magyar Egyetemisták Közössége
"Mindenki téged keres"
Mk 1,37
2010. Apr. 30.

Visszhangok az idei OKET-rõl

Jól éreztem magam az OKETen, fõképpen azért, mert Csíksomlyón volt megtartva, ez a hely nekem nagyon sokat jelent.
Jó volt találkozni ismerõsökkel és új emberekkel is, most nyitottabbnak éreztem magam mint máskor, és ez jó volt.
A programok közül a szentmise a nyeregben volt számomra a legjobb, a természetben a szentmise számomra mindig nagy élmény. (Szatmári Katalin)

 

Számomra ez az OKET a találkozások, emlékek és a kikapcsolódás OKETje volt. Nagyon jól éreztem magam, annak ellenére hogy jól megfáztam. Nagyon értékes embereket ismertem meg és annál fontosabb embereket láttam újra. (Simon Dávid)

 

Számomra a csíkszeredai OKET a megnyugvást jelentette. Sok erõt merítettem a hétköznapokra a szentmisékbõl, az emberekkel folytatott beszélgetésekbõl, a körülöttem lévõ békés tájból. A találkozások mindig erõt adnak és továbbvisznek. (Molnár Timea)

 

Számomra a csíkszeredai OKET az együttlétrõl, a találkozásról és a folytonosságról szólt. Külön varázsa volt annak, hogy egy általam különösen kedvelt helyen, Csíksomlyón, szervezték meg ezt a találkozót. Szép emlékek, álmok, barátságok, történések kötnek ehhez a helyhez. Jó volt több év után újra visszatérni. Amit én magammal hoztam errõl az OKETrõl az Istennek az újból megtapasztalt mûködése és üzenete "Térj vissza a bizalom útjához és Én megmutatom neked, hogy a lehetetlent is lehetségessé változtatom!" ( Nagy Szabolcs)


Csíksomlyónak olyan különleges varázsa van, amelyet nem igazán lehet kitörölni érzésvilágunkból. A legnagyobb indíttatás, mely erre az útra rávett, ez a varázs volt. Örülök, hogy hallgattam a belsõ hangra. Ez az OKET sok szép élménnyel ajándékozott meg: jókedvvel; bizalommal; értékes, új emberek értékes gondolataival; ismerõsök társaságával; pihenéssel. Hálás vagyok a Jóistennek és a Csíksomlyói Szûzanyának mindezért; és a szervezõknek, hogy elvállalták a szervezést. ( Blaj Bianka)

 

 

Képek

« Vissza 

Program

  • Minden hétfõ este találkozunk 20:00-tól találkozunk a kolostorban.

  • Kiemelt programok:
  • Nov. 6-8. Kirándulás.
  • Nov. 9. Barazsuly István  - Hol a határ?
  • Dec. 11-13. Lelkigyakorlat

Képgaléria

Linkek