Temesvári Keresztény Magyar Egyetemisták Közössége
"Mindenki téged keres"
Mk 1,37
2010. Aug. 10.

Nyári kirándulás a Radnai-havasokban

"Annak a helynek ezért ezt a nevet adta: "Az Úr gondoskodik! " Azért mondják mindmáig: " A hegyen majd gondoskodik az Úr!"" (1Mózes, 22:14)

Tízen indultunk el az ország három részérõl az idei nyári Tekmekes kirándulásra. Egy számunkra még ismeretlen hegységet készültünk felfedezni augusztus 1-6. között: a Radnai-havasokat, a Keleti-Kárpátok legmagasabb csoportját.
Az együtt eltöltött hat nap alatt megtapasztaltuk az isteni gondviselést a természetben, a csendben és a nyugalomban. Átélhettük a hegyi élet sajátosságait, örülhettünk a szikrázó napfénynek, a fátyolleplet borító felhõknek, a hangos viharnak, a friss patak csobogásának.
A kirándulások során is sok élménnyel gazdagodtunk: a Nagy-Pietrosz csúcson csodás kilátás nyílt meg elõttünk, a Bukuly-tavaknál a tengerszemek békés tisztáságának örvendhettünk, a Mosolygó-tó átlátszó vizében a hegygerinc tükörképét láthattuk, a Rebra-tónál az állandó és meleg napfényt érezhettük, a Lóhavasi-vízesésnél, Erdély egyik legmagasabb vízesésénél, a lépcsõzetesen lezúduló víz csobogását hallhattuk.
A kirándulások mellett a közös fõzés, a fahordás, a mosogatás, a reggeli és esti imák, a szentmisék, a turisták iránt tanúsított nyitottság és vendégszeretet, a közös játszás és éneklés egy csapattá kovácsolt bennünket. Alkalmunk volt valóban odafigyelni egymásra és egymást jobban megismerni, széthúzás helyett egységet és békét érezhettünk.
Sokáig fogom õrizni a vendégszeretõ máramarosi emberek arcát, akiknek marad idejük a mindennapok egyszerû szépségét felfedezni, a napfényes hegyoldal képét, a tengerszemek mély tisztaságát, az emberek nyitottságát. Azt hiszem mindannyiunk nevében elmondhatom, hogy egy csodás kiránduláson vettünk részt, ahol testben és lélekben feltöltõdtünk.


Molnár Tímea-Imola

« Vissza 

Program

  • Minden hétfõ este találkozunk 20:00-tól találkozunk a kolostorban.

  • Kiemelt programok:
  • Nov. 6-8. Kirándulás.
  • Nov. 9. Barazsuly István  - Hol a határ?
  • Dec. 11-13. Lelkigyakorlat

Képgaléria

Linkek