Temesvári Keresztény Magyar Egyetemisták Közössége
"Mindenki téged keres"
Mk 1,37
2010. okt. 19.

Tíz éves a temesvári egyházmegyei ifijúsági központ

A két napos rendezvény célja többek között a hálaadás volt. Elsõ sorban a Jóistennek, aki a 10 év alatt bõséges áldásával halmozta el az ifijúsági pasztorációt, másodsorban pedig azoknak az embereknek, akik áldozatos munkájukkal a Jóisten tervét valosították meg a fiatalokkal való tevékenységek által. Hiszen Ft. Szilvágyi Zsolt is kiemelte szombati elõadásában, mennyire fontosnak bizonyúlt ennek a központnak a létezése. Mennyire fontos egy olyan hely, ahol a fiatalok kamatoztathatják a rájuk bizott talentumokat és ahol második otthonra lelhetnek. Tamási Áron mondotta:"azért vagyunk a világban, hogy valahol otthon legyünk benne". A fiatalok által tett tanúságtétel, arról adott bizonyságot, hogy a tíz év alatt sokan nemcsak otthonra és barátokra leltek ebben a központban, de lelkileg is megerõsödtek.
A szombati hálaadó szentmisét Msgr. Martin Roos temesvári megyéspüspök celebrálta. Jelenlétével bizonyítva, mint oly sokszor, hogy szívén viseli sorsunkat. A szentmisén résztvettek azok az atyák is, akik oroszlánrészt vállaltak az ifijúsági pasztorációban. A TEKMEK, magyar és a Jubilate, román egyetemista csoportok énekükkel tették szebbé a szentmisét. Kiemelvén az ifijúsági központ egyik fontos érdemét, melyet a vasárnapi szentmisén, Msgr. Böcskei László nagyváradi megyéspüspök is kihangsúlyozott, hogy ez a központ nyelvtõl és nemzetiségtõl függetlenül fogja össze a fiatalokat és formálja õket egy közösséggé. A püspök úr idõt és fáradtságot nem kímélve tisztelt meg minket jelenlétével. Már általános helynökként is nagy figyelmet szentelt a fiatalokra, melyet a mai napig gyakorol. Szentbeszédében kiemelt, hogy ne féljünk megnyítni szíveinket Krisztus elõtt és törekedjünk egy olyan életre melyben mások számára hiteles példaképpé válhatunk. A resicai kórus éneke nyitotta éneklésre az ajkakat.
Köszönjük a Jóistennek ezt a tíz évet és kérjük áldását az elkövetkezõkre, ugyanakkor köszönjük azon emberek áldozatos munkáját, akiknek, minden nehézség ellenére, fontosak voltak és fontosak a fiatalok! A Jóisten áldása kisérje életüket!
Blaj Bianka

 

« Vissza 

Program

  • Minden hétfõ este találkozunk 20:00-tól találkozunk a kolostorban.

  • Kiemelt programok:
  • Nov. 6-8. Kirándulás.
  • Nov. 9. Barazsuly István  - Hol a határ?
  • Dec. 11-13. Lelkigyakorlat

Képgaléria

Linkek