Temesvári Keresztény Magyar Egyetemisták Közössége
"Mindenki téged keres"
Mk 1,37
2010. Dec. 27.

Összefogás a nagycsaládokért

           Karácsony ünnepéhez közeledve az emberek leállítják mindennapi rohanó életüket és idõt szánnak a családra. Ez a legfontosabb hely egy gyermek számára, hiszen itt alakítja ki világképét, itt kap feltétel nélküli szeretetet, itt talál megértést és békét. A család a közösség alapeleme és jövõje: minden embernek szüksége van egy gondjaiban osztozó, elveit megértõ közösségre, egy szeretetközösségre. A családi fészekbõl hozott értékrend, szeretet, felelõsségvállalás, gondoskodás, a nemzetiséghez való hovatarozás, a szülõk példamutatásai készítik fel a benne felnövõ gyermekeket az életre, adnak erõt, támaszt a nehezebb pillanatokban.
          Erre hívták fel a figyelmet a Temesvári Keresztény Magyar Egyetemisták Közössége és a temesvári ifjúsági szervezetek a december 11-i jótékonysági koncerten. Az egy és félórás elõadás alatt együtt álmodtunk egy szebb világról, ahol béke van, ahol mindenki otthon érzi magát, ahol érték a szeretet, a hit és az igazság, ahol mindig van remény, ahol fény kíséri útjainkat és ahol minden tiszta forrásból fakad.
           A koncert idején megtelt templom, a 3000 lej értékû pénzadomány és a 2700 játék azt bizonyítja, hogy a temesvári magyar közösség összefogott a magyar nehézsorsú nagycsaládosok megsegítésére.
            Az összegyûlt adományokból közel negyven család kapott élelembõl, játékból és gyemekruhából álló csomagot az elmúlt héten. Ezekkel az egyszerû ajándékokkal sikerült fényt és reményt vinnünk a sokszor már csak gyertyafénynél élõ családok otthonába. A gyerekek arcáról sugárzó õszinte öröm és a családfõk köszönete bebizonyította a rendezvény céljának fontosságát.
            Köszönetet mondunk a temesvári, újszentesi és újmosnicai magyar óvodák munkaközösségének, óvodásainak és családjaiknak, a Bartók Béla Elméleti Líceum vezetõségének, munkatársainak, diákjainak és családjaiknak, a Gerhardinum Római-Katolikus Líceum vezetõségének és diákjainak, a Temesvári Magyar Diákszervezetnek, a Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezetnek, a temesvári Máltai Szeretetszolgálat vezetõségének és önkénteseinek, a Temes megyei Civil Tanács Vezetõségének, a temesvári magyar Baptista gyülekezetnek, a temesvári Belvárosi Református Egyházközség munkatársainak és ifjúsági csoportjának, a temesvári római katolikus plébániák vezetõinek és munkatársainak, a Soundcreation KFT-nek és minden kedves adakozónak.

Molnár Tímea-Imola

 

« Vissza 

Program

  • Minden hétfõ este találkozunk 20:00-tól találkozunk a kolostorban.

  • Kiemelt programok:
  • Nov. 6-8. Kirándulás.
  • Nov. 9. Barazsuly István  - Hol a határ?
  • Dec. 11-13. Lelkigyakorlat

Képgaléria

Linkek