Temesvári Keresztény Magyar Egyetemisták Közössége
"Mindenki téged keres"
Mk 1,37
2011. Dec. 14.

Adventi lelkigyakorlat

"A lelki várkastély belsejébe csak egy kapu vezet, és ez az imádság és elmélkedés." -  mondja Avilai Nagy Szent Teréz. Ezt tapasztalhatták azok, akik december 9-11 között részt vettek a Moser Erika által vezetett lelkigyakorlaton. Ez a hétvége az önmagunkkal való barátságról szólt. Megtudhattuk azt, hogy saját magunk értékelése nélkül nem lehetünk barátságban embertársainkkal és Istennel.
Különbözõ imaformákban próbáltuk megtapasztalni belsõ békénket és Istennel való szoros kapcsolatunkat. Péntek este egy-egy gyertya meggyújtásával mondtuk el személyes kérésünket, hálánkat. Szombaton próbáltuk ki a különbözõ imaféléket: reggel napköszöntõ imával fogadtuk be lélekben és testben az új nap fényét, azután a saját lelki világunkhoz közel álló képet kellett választanunk, majd csendben mélyültünk el egy történet mondanivalóján. A nap második felét képmeditációval folytattuk, amelyet csendben eltöltött kreatív foglalkozás követett. A napot zsoltárolvasással és imatánccal zártuk.
A vasárnap reggeli imán és szentmisén mindenkin látszott, hogy sikerült legalább egy imaformával a benne levõ belsõ fényt felébresztenie, rájönnie arra, hogy mennyire fontos Isten gyermekeként és hogy barátságban kell lennie önmagával ahhoz, hogy igazán kapcsolatot tudjon teremteni a körülötte levõ emberekkel és Istennel. Köszönetet mondunk Erikának a tartalmas lelkigyakorlat megszervezéséért.
Molnár Timea
 
« Vissza 

Program

  • Minden hétfõ este találkozunk 20:00-tól találkozunk a kolostorban.

  • Kiemelt programok:
  • Nov. 6-8. Kirándulás.
  • Nov. 9. Barazsuly István  - Hol a határ?
  • Dec. 11-13. Lelkigyakorlat

Képgaléria

Linkek