Temesvári Keresztény Magyar Egyetemisták Közössége
"Mindenki téged keres"
Mk 1,37
2011. Dec. 22.

Szegedi kapcsolatépítés

December  16-18 között tizenkilenc tekmekes fogadta el a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség meghí vását.  A közösségépítésrõl és egymás megismerésérõl szólt ez a hétvége. A péntek estét közös vacsorával és ismerkedéssel töltöttük.Szombaton reggel imával kezdtük a napot, majd ezt követõen elgondolkozhattunk a tanítványi létrõl, a Jézust követõ emberekrõl. A kiscsoportos beszélgetésen megbeszélhettük a tanítványi mivoltunkat, a közösség fontosságát.
Ebéd után kellemes városnézõ sétára indultunk. Elõször meglátogattuk a Szegedi Tudományegyetem könyvtárát, azután a Tisza áradásáról megemlékezõ emlékmûvet és a Dóm templomot. A közös szentmisén elgondolkodhattunk Szûz Mária küldetésérõl, kegyelemteljes életútjáról.
Az estet közös vacsora zárta, ahol megkóstolhattuk a híres szegedi halászlevet és a túros csuszát. A finom ételek mellett elbeszélgettünk egymás közösségeirõl, tapasztalatairól.
Közösségként megerõsödve és feltöltõdve tértek haza a tekmekesek errõl a kirándulásról. Jó volt látni, hogy egy tõlünk távolabbi közösség is hasonló értékeket vall, mint mi. Köszönet a szegedi fiataloknak a meghívásért, a tartalmas program megszervezéséért. Reméljük, a jövõben épülni fog a kapcsolat a két közösség között.

Molnár Tímea

« Vissza 

Program

  • Minden hétfõ este találkozunk 20:00-tól találkozunk a kolostorban.

  • Kiemelt programok:
  • Nov. 6-8. Kirándulás.
  • Nov. 9. Barazsuly István  - Hol a határ?
  • Dec. 11-13. Lelkigyakorlat

Képgaléria

Linkek