Temesvári Keresztény Magyar Egyetemisták Közössége
"Mindenki téged keres"
Mk 1,37
2012. mrc. 18.

Nagyböjti lelkigyakorlat

2012. március 9-11 között Óteleken került sor a nagyböjti lelkigyakorlatra. A tizenhárom résztvevõnek  különös élményben volt része ezen a három napon, hiszen négy ferences szerzetes, Tibi testvér, Hugó testvér, Lóránd testvér és Mátyás testvér vezette a lelkigyakorlatot.
Péntek este megtudtuk, hogy a lelkigyakorlat a példaképek témáját fogja magába foglalni. A játékos bemutatkozást követõen esti imán vettünk részt, ahol a keresztút állomásairól elmélkedtünk. A keresztúton, amely a végtelen szeretet és az önzetlen szolgálat és áldozatvállalás kinyilatkoztatása, találkozhatunk a keresztények egyik legnagyobb példaképével, magával Jézussal.
A szombat reggeli zsolozsmázás után egy másik példakép történetével, Assisi Szent Ferenc életével ismerkedhettünk meg. Szent Ferenc egy mennyei hang sugallatára megváltoztatta életének irányát és felismerte azt, hogy minden ember szolga és csak egyetlen úr van, Isten, aki minden teremtény felett áll.  Ezután alázatosan és örömmel hirdette az Evangéliumot, a békét és a bûnbánatot. 
Szent Ferenc fiatalkorának megismerése után egy csendes órában arról gondolkozhattunk el, hogy mi a közös bennünk és Szent Ferencben, illetve kik azok a példaképek, akiktõl hitelesen megtanulhatjuk Jézust követni.
Ezek után a nap meglepetése következett: a bátrak kötéllel való fáramászás által gyakorlatban is kipróbálhatták, hogy milyen érzés bizalommal járni Isten útját,a magasba emelkedni és aztán leereszkedni.
Délután a Hullámtörõ filmben fedezhettük fel azt, hogy hogyan válhatnak mindennapi emberek a szolgálat, a kitartás, az alázat és szeretet példaképeivé.
Ezt szentmise és szentségimádás követett, ahol mindenki találkozhatott csendben és imádságban Istennel.
Az estét azzal zártuk, hogy megajándékoztuk egymást a bennünk lévõ gondolatokkal és érzésekkel az eltelt napról, a példaképekrõl.
Vasárnap a reggeli zsolozsma után tovább ismerkedtünk Szent Ferenc életével. Ezt közös szentmise követett az ótelekiekkel. A lelkigyakorlat végén mindannyian egy-egy Taut kaptunk, a ferences keresztet azzal az áldással kísérve, hogy legyünk mi is kijelölt emberek és olyan emberek, akik Jézusra emlékeztetnek másokat.
Köszönetet mondunk Tibi testvérnek, Hugó testvérnek, Lóránd testvérnek és Mátyás testvérnek, hogy egy tartalmas lelkigyakorlatot szerveztek és megmutatták azt, hogy igazi példaképek akkor lehetünk, ha alázattal, szeretettel, türelemmel, bizalommal járjuk Isten útját.

Molnár Tímea

« Vissza 

Program

  • Minden hétfõ este találkozunk 20:00-tól találkozunk a kolostorban.

  • Kiemelt programok:
  • Nov. 6-8. Kirándulás.
  • Nov. 9. Barazsuly István  - Hol a határ?
  • Dec. 11-13. Lelkigyakorlat

Képgaléria

Linkek