Temesvári Keresztény Magyar Egyetemisták Közössége
"Mindenki téged keres"
Mk 1,37
2012. Apr. 04.

Keresztrõl keresztre

Pilinszky János: Keresztrõl keresztre címû elmélkedése  volt az idei Passió bevezetõ gondolata.  Pilinszky szerint életünkben nem is annyira lépésrõl lépésre, mint inkább keresztrõl keresztre vándorulunk. Minden életkornak megvan a saját keresztje. De ez a kereszt minden keresztény embernek a legfõbb vigasza és reménysége, azt jelképezve, hogy már itt a Földön egyek vagyunk az Atyában.
A Tekmekesek virágvasárnapi Passiójátéka idén hagyományos módon közelítette meg Jézus szenvedésének történetét. Az utolsó vacsorán résztvevõ tanítványok veszekedése, Pilátus gerinctelen szerepe, Szûz Mária kétségbeesése fia szenvedése láttán, Cirenei Simon felismerése, hogy a Megváltó keresztjét cipelheti vállán, Veronika önzetlen segítségnyújtása mind közelebbé tették ezt a sokak által távoli történetnek tûnõ eseményt. A Jézus halála után felcsendülõ Ó emberek! címû ének  pedig  ráébreszt annyian, hogy mindannyian egyformán vétkesek vagyunk a Megváltó haláláért.
Az erzsébetvárosi templomban, a Milleneum templomban és a Piarista templomban folytatott próbák és a virágvasárnapi három alkalom, amelyek segítségével közelebbivé tettük Jézus szenvedéstörténetét igazi csapatmunka, összetartás és a Szentlélek kegyelmének segítségével jött létre.

Molnár Tímea-Imola
« Vissza 

Program

  • Minden hétfõ este találkozunk 20:00-tól találkozunk a kolostorban.

  • Kiemelt programok:
  • Nov. 6-8. Kirándulás.
  • Nov. 9. Barazsuly István  - Hol a határ?
  • Dec. 11-13. Lelkigyakorlat

Képgaléria

Linkek