Temesvári Keresztény Magyar Egyetemisták Közössége
"Mindenki téged keres"
Mk 1,37
2012. Jun. 27.

Kiértékelõ

  Testvérek az Úrban....az elmúlt évben többször  elhangzott ez a közösségünkben, és, bár talán viccelõdve mondtuk, mégis úgy gondolom, hogy egymásban igazi tesvérekre lelhettünk. A lelkigyakorlatok,az ifimisék és a péntek esti imák segítettek abban, hogy megnyíljunk egymás, és a mi Urunk elõtt, hogy egyre jobban megismerjük társainkat. Eközben a hitünk is egyre csak mélyült, közelebb víve Istenhez.
  A szegedi keresztút, melyen közösen résztvettünk, tudatosította bennünk, hogy a Megváltónk egyen-egyenként értünk szenvedett és mindannyiunkért vállalta a kereszthalált, emellett pedig ismét tapasztalhattuk egymás gondoskodó szeretetét, miközben a hideg ellen egymást melengetve próbáltunk küzdeni.
  Az általunk megszervezett OKET, valamint a Passió az Úr szolgálatába helyezett bennünket, és ,bár hosszantartó fáradalmas munkát igényelt, meghozta a gyümölcsét azáltal, hogy összekovácsolta a csapatot, valamint lehetõséget adott más keresztény közösségekkel, értékes emberekkel való ismerkedésre is.
  A munka után azonban mindig jól idõzített kiránduláson pihenhettük ki magunkat, hogy új erõvel és lelkesedéssel kezdhessünk neki a következõ alkalmak tervezgetésének.
  A csütörtök esti  elõadásokon mindenki új ismerettel gyarapodhattott, az érdekfeszítõ témák sokaságában ki-ki meglelhette a számára legvonzóbbat, legérdekesebbet.
  Visszatérve az elsõ gondolathoz  pedig hálát adok az Úrnak ezért a közösségért, és kívánom, hogy mindig Istenhez forduljunkk elsõként vigaszért, segítségért, de feltétel nélkül számithassunk egymásra és mindig egymás épüllésére szolgáljunk!

Horváth Timea

« Vissza 

Program

  • Minden hétfõ este találkozunk 20:00-tól találkozunk a kolostorban.

  • Kiemelt programok:
  • Nov. 6-8. Kirándulás.
  • Nov. 9. Barazsuly István  - Hol a határ?
  • Dec. 11-13. Lelkigyakorlat

Képgaléria

Linkek