Temesvári Keresztény Magyar Egyetemisták Közössége
"Mindenki téged keres"
Mk 1,37

Magunkról


Isten hozott a honlapunkon!

Lehet, hogy egyetemi közösségünk tagja vagy, s most csoportunk aktuális programját, híreit akarod megtudni. Örülünk neked, hogy gazdagítod közösségünket!

Lehet, hogy valamikor tartoztál közösségünkhöz és most az érdeklõdés vezetett rá, hogy betekints hozzánk. Egyetemi csoportunk tagjai gyakran változnak, mi azonban a generációkülönbség ellenére egy nagy család tagjaként tudjuk magunkat. Te is hozzánk tartozol!

Lehet azonban, hogy csak véletlenül jutottál el hozzánk. Talán éppen egy közösséget keresel, ahova te is tartozni szeretnél. Neked röviden bemutatkoznánk.

A Temesvári Keresztény Magyar Egyetemisták Közössége vagyunk (TEKMEK). Már nevünk szinte mindent elárul rólunk:
Temesváron, ebben a bánsági egyetemi nagyvárosban élünk és mûködünk.
Keresztény értékrenden alapszik csoportunk. A katolikus egyház keretében mûködünk, de közösségünk nyitott minden keresztény fiatal elõtt. Sõt, ha nem tartozol egyetlen keresztény felekezethez sem, de keresed Istent és az élet igazi értékeit, téged is szeretettel várunk!
Magyar ill. magyarul beszélõ fiatalok járnak hozzánk.
Egyetemisták alkotját közösségünket, mi azonban nyitottak vagyunk minden nem fõiskolás, de egyetemista-korú fiatal elõtt.
Közösséget akarunk alkotni, s ezt nap mint nap a közös találkozók, elõadások, ifjúsági szentmisék, kirándulások, lelkigyakorlatok, közösségi esték és bulik által elmélyíteni.

Ha a honlapon továbbmész, többet megtudsz rólunk. Ha teheted, látogass el hozzánk! Az egyetemi év alatt megtalálsz bennünket csütörtökönként 20.00 órától a Temesvár-erzsébetvárosi szalvatóriánus kolostor hittantermében.
(A katolikus templom mögött. Bãlcescu (Lahovári) tér, 1).

Program

  • Minden hétfõ este találkozunk 20:00-tól találkozunk a kolostorban.

  • Kiemelt programok:
  • Nov. 6-8. Kirándulás.
  • Nov. 9. Barazsuly István  - Hol a határ?
  • Dec. 11-13. Lelkigyakorlat

Képgaléria

Linkek